E-pošta: info@vseza-ogrevanje.si - Tel: 041 37 92 72

Energije prihodnosti

Sonce, veter, voda, zemlja in biomasa so viri energije prihodnosti.

Kot alternativa konvencionalnim virom energije imajo številne prednosti. Pri njihovi pridobljeni moči električne in toplotne energije se ne proizvajajo nobene emisije toplogrednih plinov in so okolju prijazna energija žal pa se moramo zavedati, da sonce ne sije vsak dan in veter ne piha povsod enako.

Kljub temu pa mora biti na razpolago vedno dovolj energije. Tudi tam, kjer je nebo prekrito z oblaki.

 

Tako bo treba tudi v prihodnje še kar nekaj časa skrbeti in dopolnjevati svoje znanje za izvajanje klasičnih in sodobnih ogrevalnih sistemov. Danes je na trgu veliko strokovne literature. Žal pa so časi, ko je za izvajanje centralnih ogrevanj zadostovalo izključno pridobljeno znanje strojnih instalacij že davno mimo. Delo projektantov strojnih instalacij in monterjev centralnih ogrevanj zahteva kompleksno znanje, od gradbeništva do zaključnih del. Dobro grajeni objekti s kakovostno izvedeno toplotno izolacijo pa današnje izobraževanje popolnoma obračajo na glavo. Največje ogrožanje za energetske porabnike predstavljajo številni strokovno ne izobraženi pisci člankov, katerih cilj je le tržno naravnan.

Ogrevanje stavb postaja in je že eden izmed najpomembnejših tehničnih nalog naše prihodnosti. Poleg psihološkega pomena za dobro počutje ljudi v prostoru in zaradi pomanjkanja fosilnih goriv ter odvajanja škodljivih emisij pri izgorevanju, ima še posebej velik ekonomski in ekološki pomen.


Potrebujete pomoč?

Pokličite nas lahko kadarkoli na 041 37 92 72 od 8:00 do 19:00, od ponedeljka do sobote.

Prijava na E-novice